Christiaan Huygensstraat 17, 3331 EA Zwijndrecht 06 51014649 Ma - Za: 8:00 - 21:00

YOGA IN EEN VERWARMDE RUIMTE

Hot Yoga bij Yousportz Zwijndrecht

Met yoga in een verwarmde ruimte haal je meer uit je lijf dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Hot Yoga is geïnspireerd door de yogalessen van Bikram Choudhury; 26 (hatha)houdingen die worden beoefend in een met infrarood verwarmde ruimte van tussen 38 en 40 graden Celsius. Je mag een les alleen Bikram noemen als je je strikt aan die serie houdt. Hot Yoga heeft dezelfde voordelen, maar met daarbij het leuke dat elke les divers is en elke yogaleraar kan daar zijn/haar eigen invulling aan geven. De temperatuur van de ruimte is om en nabij hetzelfde als bij Bikram Yoga.
De yogahoudingen kun je zo intens maken als je zelf wilt. Zelfs al zou je alleen genieten van de warmte van de infrarood straling, dan zouden je spieren er al baat bij hebben. Dit maakt de lessen toegankelijk voor iedereen.

Voordelen Hot Yoga

Innerlijke balans

Stress afname en verbeterde concentratie

Sterker lichaam

Beter doorbloede spieren

Verbeterde lenigheid

Verminderde kans op blessures

Ademhalingstechnieken

Leer lang, rustig en volledig te ademen

Vermindering pijnklachten

Helpt bij chronische pijn

Afvoer van afvalstoffen

Optimaliseert je algehele gezondheid

VERSCHILLENDE YOGA LESVORMEN

Soorten Yoga bij Yousportz

Hot Yin Yoga
Yin Yoga is een zachte yogavorm die zich voornamelijk richt op het bindweefsel en de gewrichten. Dit doe je door langer in houdingen te blijven. Vaak zittend en ondersteund door bolsters en/of kussens. Door Yin yoga in een verwarmde ruimte te beoefenen creëer je een groter bereik in je bewegingen, waardoor je nog meer uit de les haalt. 

Geschikt voor: iedereen, met name aan te raden voor mensen met klachten als artrose, reuma, etc.

Lestijden: 
maandag 19.00 – 20.00 uur en 20.00 – 21.00 uur
donderdag 21.00 – 22.00 uur 
vrijdag 19.30 – 20.30 uur

Hot Yin Yang Yoga
Bij yin yang yoga gaat het om (innerlijke balans) tussen inspanning en ontspanning. De yin zijde zorgt voor het dieperliggende bindweefsel, de stroom van energie en innerlijke rust. De yang zijde richt zich meer op spierkracht, flexibiliteit, kracht en vitaliteit. Tijdens de yin yang yoga lessen wordt yin yoga gecombineerd met elementen uit yang yoga stijlen zoals vinyasa yoga. Yang yoga houdingen zijn beweeglijke en soms krachtige houdingen die vaak stand worden uitgevoerd. Yin yoga houdingen zijn gericht op de diepere weefsels en worden vaak zittend of liggend uitgevoerd.

Geschikt voor: iedereen, inspanning en ontspanning wisselen elkaar af
Lestijden: woensdag 09.15 – 10.15 uur
Hot Hatha Yoga
Hatha yoga is de meest oude yogastijl en veel yogastijlen zijn afgeleid van deze yogastijl. 
Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. Het bestaat uit veelal statische lichaamshoudingen gecombineerd met ademhalingstechnieken. 

Geschikt voor: iedereen, kan op verschillende intensiteiten worden beoefent
Lestijden: dinsdag: 19.30 – 20.30 uur
donderdag: 20.00 - 21.00 uur

Hot Power Yoga
Hot Power Yoga is een dynamische Yoga vorm waarbij fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd worden, dit ondersteund door ademtechniek.
Per les kan de serie verschillen. De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Door je aandacht te focussen met behulp van je adem op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat een vergelijkbaar effect als bij hardlopers, een soort meditatie door beweging. In de serie worden achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen uitgeoefend. 

Geschikt voor: iedereen die op zoek is naar een intensievere yoga lesvorm
Lestijden: let op! In verband met ons aangepaste lesrooster door de huidige Corona omstandigheden, is de Hot Power Yoga les tijdelijk komen te vervallen.

Hot Restorative Yoga
Restorative yoga is een van de meest ontspannen yogavormen. Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. En hiermee wordt bedoeld dat je met deze yoga het zelfherstellende vermogen van je lichaam aanspreekt. Tijdens de les worden de houdingen langere tijd aangehouden. Focus ligt op de ademhaling, wat het een meer meditatieve les maakt. De houdingen vragen juist geen inspanning, omdat allerlei hulpmiddelen zoals kussen en bolsters ervoor zorgen dat je zo ontspannen mogelijk ligt, zodat je je geheel kunt overgeven aan de houding. Het is een yogavorm waar iedereen baat bij heeft, maar is vooral heel fijn als je te maken hebt (gehad) met veel stress, als je geblesseerd bent of als andere yogavormen te intensief voor je zijn. 

Geschikt voor: iedereen, aan te raden bij blessures of stress gerelateerde klachten.
Lestijden: vrijdag 20.30 – 21.30 uur